Het Festival van Vlaanderen brengt ook volgend seizoen enkele hoogstaande activiteiten in onze provincie. Op 22 september is Herentals aan de beurt.

Ook dit najaar presenteren de Provincie Antwerpen en het Festival van Vlaanderen-Mechelen een reeks betoverende concerten.

Van 20 september tot 13 oktober 2012 verwelkomen ze sterren van eigen bodem en internationale vedettes op unieke locaties. Collegium Vocale, Jan Vermeulen, La Venexiana en vele anderen treden aan in prachtige abdijen, begijnhoven en ander fraai religieus erfgoed dat de provincie rijk is. In totaal gaat het over meer dan 100 artiesten op 11 verschillende plaatsen.

Niet enkel de ensembles, maar ook de locaties worden met zorg geselecteerd. Steeds gaat het om historisch waardevolle erfgoedsites. Dit jaar fungeren bijvoorbeeld de begijnhoven van Mechelen en Hoogstraten, het Ursulinenklooster in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en de abdijen te Bornem, Tongerlo en Averbode als hemels decor voor het wonderlijke programma.

Het Festival draagt naast kwaliteit de toegankelijkheid en de spreiding van klassieke muziek hoog in het vaandel. Artiesten die reeds te gast waren in Concertgebouw Amsterdam, het Parijse Citée de la Musique of het Licoln Center in New York zijn nu te bewonderen op kleine en intieme podia van onder meer dorps- of begijnhofkerken. Werkdtop in ieders achtertuin!


Festival van Vlaanderen-Mechelen / Kempen
20 september > 13 oktober
- Bornem, Abdijkerk - donderdag 20 september: LA VENEXIANA (IT) olv Claudio Cavina
- Geel, Sint-Amandskerk – vrijdag 21 september: LE CONCERT SPIRITUEL (FR) & VLAAMS RADIO KOOR olv Hervé Niquet
- Herentals, Sint-Waldetrudiskerk - zaterdag 22 september: COLLEGIUM 1704 (CZ) olv Václav Luks
- Turnhout, Sint-Pieterskerk – woensdag 26 september: B’ROCK XS & CANTOLX (LU) olv Frank Agsteribbe
- Postel, Rafaëlzaal Abdij - vrijdag 28 september : SPIEGEL STRIJKKWARTET Tongerlo, Abdijkerk - zaterdag 29 september: CURRENDE olv Erik Van Nevel
- Hoogstraten, Begijnhofkerk - donderdag 4 oktober: COLLEGIUM VOCALE olv Philippe Herreweghe
- Lier, Jezuïetenkerk - zaterdag 6 oktober: RED HERRING olv Patrick Denecker
- Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Ursulinenklooster - donderdag 11 oktober: JAN VERMEULEN, pianoforte
- Averbode, Abdijkerk - vrijdag 12 oktober: ODHECATON (IT) olv Paolo Da Col
- Mechelen, Begijnhofkerk - zaterdag 13 oktober: LE BANQUET CELESTE (FR) olv Damien Guillon.

Foto Kristof Baelus /  Nnieuws.